Pasaportunuz Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Şeyler – Gezen Genç

Arama...

Seyahat

Pasaportunuz Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Şeyler

Pasaportunuz Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Şeyler

Pasaport ve vize şartları hakkında bir veya iki şey bilmek, bir sonraki uluslararası seyahatinize çıkmadan önce kontrol listesinin başında olmalıdır. Bazı ülkeler vize gerektirmezken, bazıları 90 günü aşarsa, veya pasaportunuz bazı kurallara uymuyorsa ülkeye girmenizi engelleyecek bazı kısıtlamalara sahip.

Pasaportunuz hakkında bilmeniz gereken bazı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Altı aylık geçerlilik şartı

Çoğu ülke pasaportunuzun altı ay geçerliliğini sürdürmesini şart koşmaktadır. Genel bir kural olarak, pasaportunuzun planlanan seyahatinizin altı ay boyunca geçerli kalacağını her zaman kontrol etmelisiniz. Seyahat planlarınızın değişip değişmeyeceğini asla bilemezsiniz ve istediğiniz son şey sıkışmış olmaktır. Bu ülkelerden bazıları Tayland ve Vietnam’dır.  Örneğin İtalya, Fransa ve İsviçre, Avrupa’daki Schengen Bölgesi’nin bir parçası olup, içinde pasaport olmaksızın serbest dolaşıma izin vermektedir, ancak İtalya, pasaportunuzda Schengen’den ülkeye girmek için altı aylık geçerlilik gerektirirken, Fransa üç aylık bir süre gerektirir ve İsviçre sadece 90 gün.

İlginizi Çekebilir:  TAV’dan Kopenhag’a 'helal' salon

Boş sayfalar

Benzer şekilde, birkaç ülke, geçerli giriş için en az bir veya iki tamamen boş vize sayfasını şart koşuyor. Bu şart, bir giriş mührü veya vize için olabilir. Damgalamak için pasaportunuzda boş bir sayfaya sahip olmanızı gerektiren ülkeler arasında Meksika, Kanada, İngiltere ve Almanya vardır. İtalya, İsveç, Singapur ve İzlanda’nın yanı sıra bir giriş damgası için en az iki boş sayfa gerekmektedir. Ayrıca, birkaç ülke vize almak için en az iki boş sayfayı şart koşuyor.

Çoklu giriş

Çin, on yıllık vize sunan birkaç ülke arasında yer alıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde belirli ülkelerden geleceğinizi düşünüyorsanız, hedefinizin birden fazla giriş vizesi sunup sunmadığını kontrol etmelisiniz. Çin ile birlikte, Brezilya ve Hindistan da on yıllık vizeler sunuyor. Vize sürenizin uzunluğu, iş veya tatil amaçlı seyahatlerinize bağlı olabilir. Hindistan, iş yolcularına otomatik olarak uzun vadeli bir vize vermiyor. Bu nedenle, iş seyahatinde olanlara bir, beş veya on yıl boyunca geçerli olan çoklu giriş vizesi verilebiliyor. Ayrıca, çoklu giriş vizesi için masraflara karşı dikkatli olun; Örneğin Rusya, 500 dolara mal olabilen çok girişli bir vize sunuyor.

İlginizi Çekebilir:  Stockholm Çatılarında Yürüyüş

Yeni pasaport, yeni vize

Vizeleriniz hala geçerli olsa bile vizelerinizin pasaportunuzla dolduğunu varsayabiliriz. Yeni pasaportunuz ve geçerli vizenizi içeren eski pasaportunuzla seyahat etmenize izin veren tek ülke, kimlik bilgileriniz değişmediği sürece Çin, Hindistan, Suudi Arabistan ve Brezilya’dır. Geçerli pasaportun eski pasaportunuzdan yeni pasaportunuza aktarılmasının kesinlikle hiçbir yolu yoktur. Pasaportunuzun süresi dolduysa, bu yüzden hemen yenilemeniz gerekir.

 

Etiketler:
gezengenc

Turizmciden çok turist! Content Editor, yemek aşığı!

  • 1

Beğenebilirsiniz

Yorum Yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi Çekebilir